KontaktKontakt
Blogg

Pierre Reif

Jag är en fanatisk sportfiskare som har världens bästa jobb. Jag är också en av grundarna av Söder Sportfiske AB (www.sportfiskeprylar.se). Många gånger får man frågan om man aldrig ledsnar på fiske och svaret är nej varenda gång. Jag har varit egen företagare sedan 1988. Parallellt med mitt eget företag har jag arbetat med finansiell rådgivning och konsultande i dryga sju år. Utöver detta så har jag varit aktiv som sportfiskeguide sedan 1994. Jag har med andra ord alltid haft lite att stå i. 2003 slutade jag på finansjobbet och satsade fullt ut på guidningen. Min chef såg ut som en fågelholk i ansiktet när jag sade upp mig och förklarade att jag skall satsa på fiskeguidning. –” Ska du äta fisk varje dag?” var hans första kommentar…

I rollen som sportfiskeguide så måste det till mer än att bara vara en duktig sportfiskare. Man måste kunna ta folk på rätt sätt, ha social kompetens. Ibland är man jourhavande psykolog när någon har tappat sitt livs fisk. Ibland är man lagledare och coach och världsmästare i att plocka upp bottennapp och reda ut trassel. Sist men inte minst så måste man vara lyhörd och ha känsla för vad kunden har för förväntningar på sin dag med oss.

Min första tanke med att guida var en satsning på Trollingcharter i Karlshamn. Det gick i ärlighetens namn ganska knackigt de första åren. 1996 började hjulen att rulla snabbare och snabbare. Samtidigt så blev efterfrågan på Gädd- och Havsöringsfiske i Stockholms skärgård allt större.

I dag besitter jag en jämn kompetens både vad det gäller trolling, mete med Livebait och spinnfiske. Men i ärlighetens namn så är det gäddfisket jag brinner mest för. Jag älskar att fiska Gädda! Det är sjukt roligt varenda dag oavsett om det är bra eller dåligt fiske. Det finns inte en fisk i hela världen som kan ge en så mycket gråa hår som Gäddan samtidigt som den kan ge en några av de mest galna och minnesvärda fiskeupplevelser man kan tänka sig. Laxtrolling kommer som nummer två på listan men ett mycket spännande, underhållande och galet roligt fiske som jag har börjat med på senare år är att jigga Abborre på hösten. Vissa dagar klipper vi 200 st med både Gädda och Gös som fina bonusfångster på lätta UL-spön.  

        

I övrigt så har jag tillsammans med Björn Blomquist medverkat i SVT 1 s programserie ”Vildmark- fiskespecial” då man sände ett program om Laxtrolling i Vänern som gick i maj 2002. Jag har även medverkat i andra tv-produktioner på senare år! För övrigt så har Jag har också medverkat i ett antal artiklar i fackpress i t e x  FFA ( Fiske För Alla) samt  Fiskejournalen. B l a då Nicka Hellenberg gjorde ett reportage om gäddfiske då jag lämpligt nog lyckades klippa 12,5 kilo tung 125 cm lång efterleksgädda. Jag har utöver denna Gädda  toppfiskar på  13,3kilo/122 cm samt en ovägd romstinn april Gädda på 127 cm som verkligen såg ut som julgris, rund o go…  Totalt har jag personligen fångat ett 30-tal gäddor över de tio samt guidat upp ytterligare ungefär lika många! Största kundfångade Gäddor stod Fredrik Malmfält och Affe Condelius för 22 maj 2007 samt 27 maj 2009 då de fick varsin fisk på 12,5 resp 12,7 kilo! Samma dag som Fredrik fick sin så tog även hans bror Andreas som var med i båten nytt personbästa på 11,1 kilo. Deras tredje kompis, Stefan Z som var med i båten den dagen tog även han året innan sin första tia på 10,4 kilo i min båt fast det var en höstfisk som vi tog den 23 oktober!

Bland övriga meriter kan nämnas att jag har tävlat en hel del i Laxtrolling och gäddfiske. Skönaste tävlingsegern var väl när vi vann TREX-gäddan i Trosa 2006 samt Berra Trophy i vänern 2002. Utöver detta så har jag ett antal topp 10-15 placeringar i tävlingar som Trolling Masters Bornholm, Värtan Cup, Laxcup Nynäs m fl.

Fritiden spenderar jag med min fru Marlene och mina tre grabbar Wictor, Jonathan och Calle. Jag älskar att spela hockey och är fortfarande aktiv trots en högaktningsvärd ålder om 43 år. Jag brinner för hockeyn lika mycket som fisket och är en fanatisk urdjurgårdare. Skidåkning och resor ligger också nära hjärtat.

Roligaste fisket bortsett från det jag gör dagligen var nog när jag fiskade Haj utan för South Carolina, USA och förr årets Hälleflundra fiske i Havöysund med Nordic Sea Angling. Jag har även fångat Sailfish i Thailand och Barrcuda och Wahoo´s i Florida.

 

Söder Sportfiske

Pierre Reif - 0709-75 54 86 - pierre.reif@tele2.se